Szolgáltatások

Archívumok

A NAVA törvényileg előírt feladata a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum működtetése. A kötelespéldány-archívumban  az M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Bartók rádió 2006. január 1. óta sugárzott magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait találja meg.

A kötelespéldány-gyűjtés mellett a NAVA megőriz és az úgynevezett Különgyűjteményekben hozzáférhetővé tesz további audiovizuális tartalmakat is.

  • 100 magyar játékfilm – a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1941-1981
  • Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei 1955-1985-ből
  • Mediawave fesztiválfilmek
  • Mindentudás Egyeteme előadások 2002-2006-ból

Az archívumokban szabadon kereshet, a Magyar Világhíradókat és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeit bárhonnan szabadon megtekintheti, a NAVA kötelespéldány-archívum és a Különgyűjtemények további anyagait azonban csak NAVA-pontban nézheti meg.

NAVA-pont hozzáférés szolgáltatása

A NAVA archívumai teljes körűen a nyilvános szolgáltatásokat nyújtó könyvtárak, iskolai oktatás célját szolgáló intézmények, muzeális intézményekl, levéltárak, valamint kép- és hangarchívumok  NAVA-pontjaibantekinthetőek meg. A NAVA-pont létesítése az intézmények számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött és nyilvántartásba vétel után engedélyezési eljárás követi. Az engedélyezett NAVA-pont hozzáféréssel rendelkező intézmény látogatói ingyenesen használhatják a NAVA szolgáltatásait.

Tematikus válogatások készítése

Archívumainkból alkalmanként – kérésre vagy eseményhez kapcsolódóan – válogatásokat készítünk.