Nava hírek

NAVA kognitív szolgáltatások

Egy adott műsor pontos leírásához rengeteg tárgyszóra, leírószövegre van szükség, ehhez pedig adatok kellenek. A kognitív, azaz gépi felismerő szolgáltatás elsősorban a „Mi van a képen? Van-e személy a képen, és ha igen, ki ő?” kérdések megválaszolásában segít. Ez megkönnyíti a műsorok archiválásával foglalkozó kollégák munkáját, hiszen így részben automatizálttá válik a leírás folyamata. Persze a kognitív rendszer által azonosított képeket kontextusba kell helyezni, tehát emberi munkára mindenképpen szükség van, de a folyamat így jelentősen felgyorsítható.

Lehet, hogy könnyen felismerünk ma egy politikust vagy egy színészt, de Te felismernéd Babits Mihályt fényképről? Van olyan terület, ahol az MI nagy segítséget tud adni.

  • A személyfelismerés kizárólag politikusokra, hírességekre, színészekre korlátozódik, és csak a listában szereplő személyeket ismeri.
  • A bemutató oldalunkra kattintással a felhasználó elfogadja a felhasználási feltételeket.
  • Az objektumazonosítás a bemutató oldalon a legáltalánosabb dolgokra fókuszál (épületek, emberek, állatok, érzelem, állapot)
  • (Tipp: Kis felbontású képeknél sokkal nagyobb eséllyel azonosít félre a rendszer, mert nem találja meg a részleteket a képen.)

Tovább a bemutató oldalra


Kikre voltak eddig a legtöbben kíváncsiak, hogy felismeri-e a rendszer?